Vormen van Beschermd Wonen

Beschermd Wonen All-inclusive 

Hierbij woont u bij een zorgaanbieder. Er is 24 uur per dag begeleiding en toezicht aanwezig in hetzelfde pand (dit noemen we nabijheid). De voordeur van uw woning zit achter de voordeur van de zorgaanbieder. Hierdoor kunt u snel bij de begeleiding terecht en is er zicht op u en op uw bezoek. Bij u is sprake van planbare, onplanbare en oproepbare zorg. 

Voor de zorg en voor de huur en vaste lasten betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK (Centraal Administratie Kantoor). Het CAK berekent de eigen bijdrage aan de hand van de gegevens die bij de Belastingdienst bekend zijn. 

Beschermd Wonen Modulair met Nabijheid 

Hierbij huurt u een woning die beschikbaar is gesteld door een zorgaanbieder. Deze zorgaanbieder biedt onderdak, maar daarnaast ook zorg en hulp. Er is 24 uur per dag begeleiding en toezicht aanwezig in hetzelfde pand (dit noemen wij nabijheid). Bij u is sprake van planbare, onplanbare en oproepbare zorg. 

U betaalt zelf de huur, vaste lasten en boodschappen. U betaalt geen eigen bijdrage aan het CAK. 

Beschermd Wonen Modulair 

Hierbij huurt u een woning die beschikbaar is gesteld door een zorgaanbieder. Dit kunnen een aantal woningen bij elkaar zijn (geclusterd) of een woning in de wijk. 

De zorgaanbieder biedt onderdak, maar daarnaast ook zorg en hulp. De begeleiding is 24 uur per dag bereikbaar en kan binnen een half uur aanwezig zijn als u hulp nodig heeft. Bij u is sprake van planbare, onplanbare en oproepbare zorg.  

U betaalt zelf de huur, vaste lasten en boodschappen. U betaalt geen eigen bijdrage aan het CAK.